קיימות התלבטויות רבות ביצירת קשר עם משרד חקירות. כאשר אנשים נזקקים לשירות זה מוטל הרבה על הכף, לפעמים עניינים עם גילויים משני חיים. בבחירת משרד חקירות אנו צריכים את המשרד היסודי, החשאי והחוקי ביותר, בכדי שממצאיו יוכלו לשמש אותנו במקרה של הגעה לבית המשפט.
צעד ראשון בבחירת משרד
הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא בחירת משרד חקירות מורשה שעובד בכפוף לחוק ויודע אותו על מנת שלא יהיו לכם בעיות אם תגלו מידע בעל ערך. על מנת לשמור על סודיות ככל הניתן, תאמו הגעה לפגישה מראש כדי להימנע מהמתנה מיותרת במשרד. בדקו את שנות הוותק של המשרד והתעניינו לגבי תיקים קודמים בהם התעסק המשרד והאם זהו אותו תחום פעילות.
פגישה ראשונה
במפגש הראשוני עם החוקר הפרטי, הביאו כמה שיותר מידע שיכול להיות קשור לחקירה – כתובות של בני המשפחה, תמונות, מספרי טלפון, תדפיסי שיחות חוקיים מהרשתות החברתיות ופרטים על האנשים שבהם מתעסקת החקירה. הבאה של כמה שיותר מידע תחסוך לחוקר בשעות העבודה ובכסף שלכם ותביא לחקירה מהירה, יסודית ומיומנת יותר.
בקשו מהחוקר לקבל דיווח על כל התפתחות שנעשית בתיק לרבות צילומים, התכתבויות, שעות עבודה ושמות המבצעים של החקירה על מנת שלא יועסקו חוקרים ללא רישיון שממצאיהם לא יתקבלו בבית המשפט.
עלויות כלכליות
כאשר החלטתם על קבלת השירות ממשרד מסוים' בקשו קבלה המפרטת את סוג השירות, פרטיו והתשלום המפורט לכל שעת עבודה כדי שלא יהיו לכם הפתעות כספיות בסיום החקירה. העלויות הכלכליות לעיתים עלולות להיות גבוהות – תלוי בתחום החקירה ומשך זמן הטיפול בתיק.
בדקו עם החוקר את התעריפים המדויקים לכל שעת עבודה ולכל שעת אקסטרה, וודאו איתו שיעדכן אתכם ויחכה לאישור שלכם במידה וצצות עלויות נוספות משמעותיות. אל תסכימו להשגת מידע בדרכים זולות ומקוצרות יותר- זה עלול להתנקם בכם בבית המשפט אם הממצאים לא יתקבלו.
בתחום החקירות יש פרצות רבות להשגת מידע לא חוקי. לפיכך, קבעו פגישה רק במשרד חקירות עם רישיון שפועל לפי ההנחיות, וכך תימנעו מממצאים שאינם קבילים בבית המשפט וממפח נפש גדול.